Universums coolaste lagg – Del II

on

Det är mörkt. Det ösregnar. Det är rått och kallt men inte tillräckligt kallt. Det är november. Det är helt enkelt en perfekt tid för att drömma sig bort till en plats där solen skiner från en klarblå himmel. Där temperaturen ligger på några minusgrader. Där det är vindstilla och enorma snöfall har stabiliserats till ett orört snötäcke med manchester randiga backar. Det är en perfekt tid för att drömma om nya skidor och jösses, gissa om jag har hittat några med extremt hög ”vill ha” faktor.

Bara att räkna upp alla tekniska finesser skulle ta halva dagen men egentligen räcker det med att säga: Stenkärna! Japp, du läste rätt. Stenkärna. Eller som Zai, företaget som tillverkar Spada Buola som skidorna heter, själva säger:

”The idea of using stone in ski construction is in line with the zai philosophy. What could be more obvious than treading new paths in the mountains using a natural material that is on hand in abundance right at your front door? In carbon fibre laminate CFS® zai works with green Rofna-Porphyr gneiss from Andeer. Gneiss is a form of granite whose structure has been altered by high pressures and high temperatures. ”

Är det bra? Ingen aning! Men det låter coolt och tänk dig när du står i baren och förklarar varför du helt plötsligt åker som en gud. Det är storytelling mina vänner. Det är det som kallas att skapa en upplevelse för sina kunder. Det är den känslan som ger dig den där extra procenten självförtroende och value-for-money. Det är det allt varumärkesbyggande handlar om. Åtminstone allt roligt varumärkesbyggande. Att skapa den där ”vill ha” känslan och viljan att gå lite längre för att få den.

Sedan är det ju ingen nackdel att skidorna har en design som får det att vattnas i munnen, att företaget själva erbjuder tillbehör som får alla skidnördar att börja dreggla. Eller för den delen, att Zai är en liten, exklusiv tillverkare ”for those in the know”. Gå in på deras hemsida och dröm dig bort. Klicka här så kommer du dit: www.zai.ch

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s