Shareville.se och Nordnet i samarbete!

Det var ett tag sedan jag skrev men sånt är livet. Det springer iväg när man har roligt. Men jag bloggade om Shareville för två år sedan, 2011. Nu har det hänt massor av spännande saker. Det senast är att Shareville och Nordnet har börjat samarbeta. Social Trading goes live! Spännande. Det ska bli kul att följa. Framförallt ska det bli roligt att se om några av konkurrenterna tar upp handsken. Jag hoppas att det här kan bli stort, för det är en rolig och nytänkande idé. Nedan är min blogg från 2011. Bara så ni var ni läste det först… 🙂

I blogginlägget som jag skrev i samband med lanseringen av Google Wallet funderade jag lite kring vem vi i framtiden kommer att ta råd i från och vilken påverkan de sociala medierna kommer att ha på finansbranschen.

Det var bara en tidsfråga men nu har det dykt upp en aktör som på ett kreativt sätt utnyttjar dels sociala mediernas inneboende kraft och dels försöker slå mynt av det faktum av människor i gemen inte riktigt litar på banker, internetmäklare och rådgivare.

Shareville.se är, faktiskt, en riktigt cool sajt som försöker koppla ihop de som kan förvalta sina fonder och aktier med de som inte kan eller saknar det jag vill kalla ”TIKS” (Tid, Intresse, Kunskap eller Självförtroende). Affärsmodellen bygger på att alla betalar en månadsavgift på 99 kr. Men de som sedan förvaltar sina portföljer väl och får många som följer deras utveckling, tjänar dessutom pengar på antalet följare.  Krångligt, njä egentligen inte. Kommer det att fungera? Osäkert, men inte helt otroligt. Det bygger vilken uthållighet gänget bakom tjänsten har. Men erfarenheten säger att det tar längre tid att lyckas än vad man tror. Spännande är det i alla fall.

Här är länken till deras info video.

Annonser

2 kommentarer Lägg till

 1. Preben skriver:

  Hej!
  Kul att du uppmärksammar Shareville! Inte mist i dessa tider av skakiga börser är goda råd dyra.
  Preben på Shareville

  1. hopjoh skriver:

   Ja, jag tycker att Shareville.se är en spännande utveckling och det kommer att bli intressant att följa er för att se om er affärsmodell håller och ni lyckas attrahera fler än bara de invigda. En tanke är ju att det är ett ganska enkelt och ”billigt” sätt för professionella ”grupp-portföljförvaltare” att få lite extra inkomster givet att de får följare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s