Vem är jag och varför?

Johan Hopstadius

Nomad som fastnat i Stockholm. Uppvuxen (nåja) i Luleå, Skellefteå, Sundsvall, Örebro och Stockholm.

Jag är en kreativ problemlösare, planerare och strateg. Jag älskar människor och brinner för kommunikation. Lägg till att jag är grymt nyfiken och numera digitaliserad PBF:are (Professionell Broschyr Samlare).

Nuförtiden slumrar mitt intresse för off pist skidåkning en törnrosa sömn i väntan på att mina barn ska växa upp till riktiga free riders. Men jag kommer nog alltid själv se mig som en ski-bum (om än något övervintrad). Och det gäller även min klädstil åtminstone om man ska tro min älskade fru.

Jag har 15 års erfarenhet av taktisk och strategisk kommunikation som skapar resultat både i form av ökad försäljning, nöjda kunder och starkare varumärke. Jag har framförallt jobbat med marknadsföring och kommunikation av finansiella tjänster till både konsumenter och företag. Men jag har även haft ett par svängar på byråsidan och haft förmånen att jobba med några av marknadens mest intressanta varumärken.

Jag har bland mycket annat jobbat som Creative Director på Skandia Bank & Försäkring. Ja, jag vet, udda titel att ha när man är anställd av en bank/försäkringsbolag. Men samtidigt väldigt framsynt och klarsynt i ljuset av att kraven, från kunder och ägare, ökar på den kommunikation vi gör.

Kommunikation måste vara relevant för kunden, stringent och hålla hög kreativ höjd för att vi ska uppnå de krav på kostnadseffektivitet som både ägarna och kunderna ställer. Kunderna förtjänar kommunikation med hög kreativ höjd och det är enda sättet för att undvika att ”bränna” ut kunderna. Rapporterna om att kunder är reklamtrötta stämmer faktiskt inte. Däremot är kunderna trötta på tråkig, ovidkommande och oengagerande reklam.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s