Curriculum Vitae

Just nu ligger min konsultverksamhet, PPR Communication – Pang På Rödbetan, i träda då jag är anställd av Datscha (www.datscha.se) som Global Head of Marketing.

Här nedanför så listar jag min CV från början fram till idag. Men en levnadsbeskrivning kan aldrig vara komplett. Framförallt så förändras den från en dag till dag. Vad morgondagen ger är än så länge okänt. Det är väldigt spännande!

Behöver du hjälp eller vill snacka kommunikation, information, reklam, varumärke, affärsutveckling eller vill veta mer om mig så är jag alltid fikasugen.

Slå en signal, 076-634 20 05, så tar vi en kopp! 

Arbetslivserfarenhet
Presschef och ansvarig för
extern kommunikation på UC AB                                  2013 03 – 2015 08 31
PPR Communication                                                          2012 ->
Operativ ledare – Kommunikationsavdelningen
Fabege AB
2011 – 2012
Som operativ ledare för centrala kommunikationsavdelningen ledde jag det dagliga arbetet. Avdelningen bestod av 6 personer (inklusive mig och Kommunikationschefen) och ansvarade för alla kommunikations- och marknadsaktiviteter.
Skandia och Skandiabanken 2000 – 2011
Creative Director
Skandia Bank & Försäkring 
2009 03 – 2011 09 30
Som Creative Director var jag medlem i marknadsenhetens ledningsgrupp och ansvarar för varumärkes-, design och kommunikationsstrategi samt kvalitetssäkring av all marknadskommunikation. På Linkedin.com finns min profil och där ligger även en presentation som mer i detalj beskriver Creative Director rollen. Några av de uppgifter jag arbetade med var:
  • Utvecklade, konceptualiserade och implementerade Skandias nya moderna kundmöte och kunderbjudande. Ett resultat av detta arbete är Skandias nya framtidskontor på Kungsgatan 28 som fått stor internationell och nationell uppmärksamhet.
  • Drev utvecklingen av kommunikationsplattform för Skandia Privat
  • Initierade, drev och utvecklade Skandias marknadskommunikativa strategi för sponsring.
    T ex tv-serien Solsidan
  • Drev utvecklingen av Skandias strategi för de digitala kanalerna
  • Ansvarade och drev upphandlingen av ny huvudbyrå
  • Ansvarade för relationerna med reklambyråer, mediabyrå, produktionsbyrå, produktionsbolag samt uppföljning och kvalitetssäkring av dessa.
Chef Marknadskommunikation
Skandiabanken
20017 01 – 2009 03
Marknadsansvarig
Skandiabanken
2004 01 – 2007 01
Som Chef Marknadskommunikation var jag medlem i bankens ledningsgrupp och återuppbyggde marknads- avdelningen på Skandiabanken. Mitt ansvar innefattade Skandiabankens varumärke, marknads-, och kundkommunikation och personalansvar för 4 personer.
Arbetet innebar bland annat att leda det kreativa idéarbetet, strategisk planering, analys, budgetering, det taktiska utförande, kontakter med externa leverantörer och uppföljning av Skandiabankens samtliga marknads- och kommunikationsaktiviteter. Som Chef Marknadskommunikation har jag t ex:
Relanserat Skandiabanken. Skapade Skandiabankens varumärkesplattform som resulterade i kampanjer som: Förstoringsglaset som dubbelnominerades dels i kategorin Innovativ media och dels vann i kategorin Utomhus i Scandinavian Advertising Awards. Relanseringsfilmerna för Skandiabanken slog all time high vad avser reklameffekt samt nominerades i kategorin reklamfilm i Scandinavian Advertising Awards. Relanseringskampanjen nominerades till 100W.
Lanserat Skandiabankens bolånetrappa. Fördubblade det genomsnittliga beloppet per ansökt lån och utbetalt lån, genererade ”All Time High” i utlånad volym och ”All Time High” i kampanj ROI. Kampanjen, som tävlade i Guldlådans Effektklass, belönades med ett SILVER. Guldlådan är Postens stora DM tävling (SM i DR). Dessutom nominerades kampanjen i kategorin Effekt till en guldnyckel i Swedmas tävling för DR.
Lanserat Skandiabankens fondtorgskoncept med öppen arkitektur vad avser fondutbud. Kampanjen Bong Fond nominerades i kategorin Innovativa media i Scandinavian Advertising Awards.
Lanserat aktiefonden Swedish Stars. En unik aktiefond på den svenska marknaden. Målet att nå 250 Mkr inom tre månader från lansering överträffades med 100 procent. Detta trots det oroliga marknadsläget.
Senior Projektledare
Skandiabanken
2001 11 –
2004 01
Kundvårdschef (20 %)
Peugeot Finans
Utöver arbetet som senior projektledare så innehade jag dessutom rollen som Kundvårdschef för Peugeot Finans.
Peugeot Finans var en del av Skandiabanken Bilfinans verksamhet där min roll som kundvårdschef var att skapa aktiviteter som hjälpte Peugeots återförsäljare att sälja fler vagnar men också att underlätta och hjälpa dem att sälja fler bilar där kunden finansierade sitt inköp via Peugeot Finans.
Det innebar bl.a. att skapa ett vasst CRM system där rätt kund fick rätt erbjudande i precis rätt tid. Under den här perioden ökade Peugeot sin marknadsandel på den svenska marknaden från ca 2 % till häpnadsväckande dryga 7 %.
Reklam- och Informationschef
Skandia Fonder AB
0011 – 0111
Medlem av ledningsgruppen och ansvarig för Skandia Fonders reklam, pr och marknadsföringsaktiviteter till både slutkonsumenter och distributörer.
Titel
Arbetsgivare
Tid
Marknadschef
Fondex.se AB
0003 – 0011
Medlem av ledningsgruppen och ansvarig för planering, budgetering och uppföljning av alla marknads- och kommunikationsaktiviteter i samband med lanseringen av Fondex.se.
Titel
Arbetsgivare
Tid
Projektledare/ AoC 1to1/Planner
Nimrod / Cabesa Reklambyrå
9901 – 0003
Ansvarade för byråns nyckelkunder, huvudansvarig för affärsområde 1-2-1. För vår kund Audi gjorde jag bl. a. ett prisvinnande DR ”Vilken är din storlek?” som erhöll ett Brons i tävlingen ”Guldnyckeln 1999” i kategorin ”Integrerade kampanjer, konsument”.
För Audi innebar kampanjen att man uppnådde den då dittills högst uppnådda svarsfrekvens för en enskild kampanj. Kombinationen Internet och DR genererade 65 procents svarsfrekvens.
Titel
Arbetsgivare
Tid
Business Development Executive
Franklin Templeton Asset Management Ltd
9806 – 9901
Som BDE Nordic var jag Franklin Templetons kontakt till distributörer som t ex banker, försäkringsbolag och andra större institutionella placerare i norden med säljbudget och uppföljningsansvar. Personalansvar för 1 person.
Direktmarknadsansvarig
Skandiabanken AB
– 1998 06 30
Direktmarknads- och mäklaransvarig
Skandiabanken Fonder AB
1995 10 01 –
Ansvarade för att bygga upp och strukturera Skandiabanken och Skandiabanken Fonders DM aktiviteter samt uppbyggnad av en extern distributionskanal via oberoende försäkringsmäklare.
Fondadministrativt ansvarig
Skandia Link Livförsäkrings AB
1992 12 – 1995 10
Som fondadministrativt ansvarig så byggde jag upp kontakten med SkandiaLinks externa fondförvaltare såväl Svenska som utländska. Jag ansvarade även för kurssättnings och handelsrutiner med fondbolagen.
Utbildning
Institut
Namn / Inriktning
År
IHM Business School
Strategic Brand Management
2006
Handelshögskolan Executive Edu.
Advertising Executive Program
2005
RMI – Berghs
DRMI – Reklamprojektledare
1997
RMI – Berghs
DRMI – Produktionsledare
1997
RMI – Berghs
ARU – Ansvarig Reklamutgivare
1996
RMI – Berghs
Kreativ utformning av DR
1996
RMI – Berghs
Direktmarknadsföringens grunder
1996
Stockholms Universitet
Juridisk Introduktionskurs
1994
Frans Schartau /Botvidsgymnasiet
Påbyggnadsutb. i Marknadsföring
1991
Gångsätra Gymnasium
Ekonomisk linje
1989
Kurser
Institut
Namn / Inriktning
År
Audience Management
Media och budskapsträning
2009
Företagsuniversitetet
Prima Vista – skriv för resultat
2002
Kunskapsbyrån
Kompassen  ledarseminarieprogram
2001
Expandera Ledarutveckling
Ledarutvecklingsprogram
2001
Skandiabanken
PROPS Projektstyrning
1998
IBM
AS 400
1993
Medborgarskolan
Skepparexamen
2004
Medborgarskolan
Jägarexamen
1992
Språk
Svenska
Modersmål
Engelska
Flytande i tal och skrift
Franska
Turistnivå
Militärtjänstgöring
Befattning
Enhet
År
Sergeant – SkyttegruppC
Beredskapskompani – B01
FN Skolan – Almnäs
1991
Sergeant – Instruktör
Markförsvarkompaniet
Luleå F21
1990
Värnpliktstjänstgöring
Plutonbefälskolan Markstrid
Karlsborg F6
1989
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s